Produse
Produse
Newsletter ALGERNON

Ramai la curent cu noutatile Algernon abonandu-te la newsletterul nostru.

14-01-2021

Intretinerea preselor Siser

Intretinere prese Siser

7 trucuri pentru intretinerea presei manuale de transfer termic de la Siser!

  • Curatati de praf

Pastrati zona de lucru curata si fara praf. Praful poate fi daunator, in special pentru componentele electrice. Utilizati un dispozitiv de suflare cu aer pentru a curata componentele electrice periodic.

  • Mentineti componentele lubrifiate

Lubrifiati toate punctele de uzura (pistoane si tije) cu vaselina de litiu pentru temperatura ridicata. Daca adaugati prea multa vaselina, stergeti excesul. Daca nu se realizeaza lubrifierea periodica a presei, articulatiile pivotului se pot usca si pot fi supuse frictiunii si uzurii. Va recomandam sa efectuati lubrifierea mai mult de o data pe an.

  • Pastrati platanul superioar curat

Utilizati o carpa umeda, moale pentru a sterge platanul cu solutii pentru curatarea fierului, alcool sau solutii spirtoase minerale. Inainte de a incepe curatarea, asigurati-va ca presa este oprita de la butonul ON/OFF.

Nota importanta: nu utilizati materiale dure pentru indepartarea reziduurilor de pe platanul superior. Acestea pot deteriora stratul de teflon (pozitionat sub platan).

  • Utilizati cablul in mod corect

Utilizati doar cablul de alimentare cu care este prevazuta presa, inca din fabrica. Pentru a evita incendiile si alte probleme de siguranta, nu puneti cabluri pe sau in apropierea suprafetelor fierbinti.

  • Protejati platanul inferior

Protejarea stratului de silicon, situat pe platanul inferior, se realizeaza prin aplicarea unei folii de teflon. Foliile de teflon se utilizeaza si pe platanul superior, pentru a impiedica migrarea culorilor sau murdarirea. De asemenea, aceste folii distribuie presiunea in mod egal, chiar daca suprafata este denivelata (de exemplu in zona nasturilor, gulerelor etc). Teflonul trebuie inlocuit daca se rupe, se crapa sau se deterioreaza.

  • Testati temperatura

Caldura este esentiala pentru aplicarea corecta a materialelor Siser. Din cand in cand, verificati placa de incalzire folosind un kit de testare. Setati temperatura si verificati rezultatele.

In general, manualul va oferi instructiuni privind modul de utilizare corecta a presei. De asemenea, acesta ofera sfaturi cu privire la modul de ingrijire in functie de fiecare model de presa.